Thee is geen ingewikkeld product. Het zijn gedroogde bladeren van de Camellia sinensis (de theeplant). Op het moment dat de bladeren in contact komen met water laat het geur- en smaakstoffen vrij. Niet meer, niet minder. Wat elke thee dan toch zo uniek maakt is het productieproces dat plaatsvindt nadat de theebladeren geplukt worden. Wil je hier meer over weten dan kun je dit dat nalezen op onze pagina’s over de verschillende soorten thee.

Thee bevat van zichzelf geen calorieën of suikers. Je verwacht dus dat thee gezond is en dat is het ook alleen je moet goed opletten voor welke thee je kiest. Als je in de supermarkt op de theeverpakkingen kijkt zul je zien dat veel theeën toch bijvoorbeeld suikers bevatten. We hebben het niet over fruittheeën, van deze kun je nog goedpraten doordat de suikers uit het fruit komen en niet toegevoegd zijn. Helaas bevatten ook de “normale” theeën vaak suikers, waarom zitten deze er dan toch in?

Maar waar gaat het dan mis?

De thee die in de theezakjes zit is versnippert. Waarom de thee versnippert wordt kan een aantal redenen hebben, maar in de meeste gevallen gaat het over kwantiteit in plaats van kwaliteit en dat is natuurlijk zonde. Doordat de thee in de theezakjes van lage of slechte kwaliteit is, komt er maar weinig smaak vanaf en om dit te compenseren worden er suikers toegevoegd om toch de smaak en geur te creëren die je zou verwachten bij de thee die je gekozen hebt.

Gelukkig bevatten niet alle theezakjes in de supermarkt toegevoegde suikers, maar toch vind je van elk merk wel een aantal theeën die extra toegevoegde suikers bevatten. Ze zijn verplicht om dit op de verpakking te zetten maar ze doen dit meestal op een creatieve manier die niet direct opvalt. Je kunt de theeën met extra suikers meestal herkennen doordat er termen als “gearomatiseerd” of “flavoured” op de verpakking staat. Verder kun je bij ingrediëntenlijst zoeken naar het woord “aroma’s”. Als laatste kun je altijd bij de voedingswaardes kijken of er suikers of koolhydraten in het product zitten.

Hoe zit het bij Leafty

Bij Leafty vinden we kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. De thee die je maandelijks thuis gestuurd krijgt komt rechtstreeks van de plantage af en wordt niet versneden/versnippert. De thee ondergaat alleen het orthodoxe of het CTC (Crush, Tear, Curl) proces voordat het wordt verpakt en geseald in de speciale Leafty theezakken.

De enige suikers die je zult vinden in de theeën van Leafty zijn natuurlijke fruitsuikers in onze flavoured blends. Dit zijn thee melanges waarbij we gedroogd fruit door de thee vermengen. Je zult nooit theeën van ons ontvangen met toegevoegde aroma’s dit verpest namelijk de totale smaak van de thee zelf.

Benieuwd naar onze abonnementen?

Bekijk ze hier

instagram feed

× Hoe kan ik je helpen?