Theeplantage: Margaret’s Hope

Geschiedenis van de naam

Dit theelandgoed is vernoemd naar de dochter van de oorspronkelijke oprichter, Margaret. In 1870 was de heer Bagdon, de vader van Margaret, de eerste die thee plantte op de zuidwestelijke kant van de Balsun-rivier in Darjeeling, India. Hij noemde zijn landgoed Bara Rington. De jonge Margaret werd verliefd op het landschap, met de Himalayagebergte oprijzend uit de Kurseong-vallei.

Margaret en haar moeder gingen naar huis in Engeland met het plan om snel weer terug te keren, terwijl haar vader in India bleef om toezicht te houden op het theelandgoed. Margaret werd ziek tijdens de reis en stierf. Haar vader zat vol met verdriet, vooral omdat hij India niet kon verlaten. Hij besloot zijn theeplantage naar zijn dochter te vernoemen, zodat ze nooit ver weg van hem zou zijn. Men gelooft dat Margaret de landgoed bungalow nog steeds bezoekt.

Tot op de dag van vandaag is het theelandgoed van Margaret’s Hope nog steeds een van de meest bekendste in de Darjeeling-regio. De theeplantage produceert thee met een bloemig aroma en de smaak van jonge muskaatdruiven.

Dus de volgende keer dat je geniet van deze heerlijke thee, herinner je Margaret.

Margaret's hope theeplantage

Productie

Darjeeling produceert twee derde van het jaar zo een 8 a 9 miljoen kg thee. De bijdrage van Margaret’s Hope aan deze telling is relatief klein: ongeveer 230.000 kg. Een grote hoeveelheid is nooit het streven geweest. Door het hoge gebergte kan er niet veel thee worden geproduceerd. Door koude lucht, zachte zon en een lager zuurstofgehalte groeien de planten langzamer, maar deze omstandigheden creëren sterke smaken die een levendige kop thee produceren. ‘Kwaliteit is het uiteindelijke doel en dat is de enige manier hoe het altijd is geweest’, zegt Khondo (de assistent-manager van Margaret’s Hope).

Certificaten

Margaret’s Hope heeft drie certificaten in bezit, dat zijn:
  1. FSSC 22000: De FSSC-22000 is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid.
  2. EPT certificaat: Zorgt voor de veilige werkomstandigheden.
  3. Rainforest Alliance: Een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud.