Verhaal van Leafty

Thee is één van de meest gedronken dranken in Nederland, het draagt namelijk 15% deel aan de dagelijkse hoeveelheid geconsumeerde dranken. Alleen koffie en water hebben een groter aandeel. De meeste thee die in Nederland verkocht en gedronken wordt zijn één kop theezakjes. De thee in deze theezakjes is van veel lagere kwaliteit en wordt niet met de hand bewerkt, de thee in theezakjes bevat vaak thee van de laagste kwaliteit, deze heet “Tea dust” of “Thee stof”. Wij vonden het tijd dat hier verandering in moest komen.

Bij Leafty willen we elk theemoment weer een moment maken waar je kunt genieten van de lekkerste thee. Dit doen we door elke maand een pakketje met de lekkerste thee naar je huis te sturen. Maar dit pakketje bevat niet alleen thee, het bevat ook instructies hoe je de perfecte kop kunt zetten, want niet elke thee is nu eenmaal hetzelfde.”

Mark Corneth

waarom

Kiezen voor Leafty?

Hoge kwaliteit thee

Bij Leafty gaan we voor kwaliteit en fairtrade. Elk jaar worden de plantages die de thee verzorgen beoordeeld en zullen alleen de beste plantages jouw thee leveren. Bij deze beoordeling wordt niet alleen gekeken naar kwaliteit van de thee maar ook naar de omstandigheden voor de medewerkers. De plantages worden door de leverancier op de kwaliteit beoordeeld, de omstandigheden worden gecontroleerd door internationale instanties en de plantages hebben van deze instanties ook de certificaten gekregen.

Certificaten van plantages

Meer dan 250 verschillende theeën

Om te zorgen dat je voldoende variantie hebt, kiezen wij uit een assortiment van meer dan 250 verschillende soorten. Hiermee zorgen wij ervoor dat je de eerste jaren toch wel elke maand andere theeën krijgt. Mocht je helemaal in de wolken zijn over een specifieke soort kun je dit ons laten weten, zorgen wij dat je deze vaker gaat krijgen. Daar doen wij niet moeilijk over.

Wij leveren vijf soorten thee namelijk zwarte, groene, witte, oolong en chai thee. Van elk van deze soorten leveren wij pure varianten maar ook de lekkerste blends. Denk bij blends bijvoorbeeld aan een witte thee gemengd met aardbeien, munt, appel en cranberry, een groene thee met munt en pepermunt of een heerlijke zwarte thee gemengd met de smaak van geroosterde noten.

Elke maand speciaal geselecteerd

Elke maand kijken we opnieuw wat de beste thee is voor het moment. Zo kun je in de koude wintermaanden de wat sterkere en kruidigere theeën verwachten. Wordt het wat warmer dan zullen we kijken naar theeën die ook geschikt zijn voor het maken van ice tea.

Om te zorgen dat je ook krijgt waar je echt van houd kun je zelf aangeven dat je een bepaalde thee geweldig vond of juist niet jouw smaak was. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde zwarte thee ontvangen kun je dit aangeven en zullen wij er voor zorgen dat deze niet meer in je pakketje komt. Andersom werkt het ook als je een thee echt lekker vond kun je dit ook aangeven en zullen we proberen deze vaker in je pakket te doen.

Meer dan alleen losse thee

Elke zak thee wordt geleverd met een informatief kaartje. Hierop staat een beschrijving van de thee, de herkomst, datum van oogsten, ingrediënten, aroma’s, welke toevoegingen je zelf bij de thee kunt doen (suiker, honing, melk etc.), cafeïne gehalte, trektijd, temperatuur, hoeveelheid thee voor een hoeveelheid water. Eigenlijk alles wat je moet weten over de heerlijke thee en hoe je deze het beste kunt zetten.

Maandelijks opzegbaar

Het liefst willen we dat je voor altijd bij ons blijft, maar soms lopen dingen niet altijd zoals je graag zou willen. Bij Leafty kun je elke maand je abonnement opzeggen. Om te zorgen dat we je vertrek (emotioneel) kunnen verwerken vragen we je dit 2 weken te doen voor het einde van je abonnement.

× Hoe kan ik je helpen?