Vier kruiden die je immuunsysteem versterken!

door Mark Corneth

In tijden van het coronavirus is het van levensbelang dat ons afweersysteem in topconditie is. Het kan dus wel wat extra’s gebruiken. Er zijn enorm veel tips te vinden op het internet over hoe je, je afweersysteem kunt versterken. Maar eigenlijk is het heel makkelijk!

In dit artikel hebben we het over vier (kruiden) theeën die je immuunsysteem kunnen versterken en je energie geven. Wel zo fijn wanneer je al een tijdje thuis zit 😉

Kruid 1: Kurkuma

Kurkuma is een gele kruid die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Deze kruid bevat curcumine, een krachtige antioxidant dat ontstekingen in het lichaam tegen gaat. Kurkuma wordt veel gebruikt in smoothies, curry’s, maar wij hebben het verwerkt in onze “Gemberthee met kurkuma“. Door zowel de gember als de kurkuma helpt deze thee bij een goede en gezonde werking van je lichaam en hart en vaatstelsel! 

Kruid 2: Gember

We zeiden het net al, de kruid gember hebben we verwerkt in onze Gemberthee met kurkuma. Gemberthee wordt gemaakt van de wortelstok die afkomstig is van de gemberplant. De gemberplant behoort tot de familie van wortels waar ook kurkuma, kardemom en galangawortel bij horen. Gember heeft vele krachtige werkingen; ontstekingsremmend, gaat misselijkheid tegen, anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen en nog veel meer!

Kruid 3: Kardemom

Kardemom wordt ook wel de koning van de kruiden genoemd. Het is een kruid die geweldig samengaat met kaneel. Kardemom bevat falvonoïden en cineol die zowel ontstekingsremmend als ontsmettend werken. Wij hebben kardemom gebruikt in onze “Dosha Pita kruidenthee“. Deze thee is een uitstekende remedie voor stemmingsstoornissen, angst en stress.

Kruid 4: Kaneel

Kaneel wordt vaak toegevoegd aan zoete gerechten. De stoffen in het kruid hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Kaneel werkt ontstekingsremmend en het zit vol met antioxidanten. Wij hebben kaneel gebruikt in onze “Dosha Kapha kruidenthee“. Kapha Herbal Chai is de oude wetenschap van Ayurveda die de beste methoden voor regulier kan suggereren gezondheidszorg en ayurvedische thee is er een van. Het geeft direct energie en geef je een sterker en gezonder gevoel.