Thee en chocolade een heerlijke combi!

door Mark Corneth

Heb je wel eens gehoord van de combinatie thee met chocolade? De verschillende smaken thee en chocolade zijn eindeloos met elkaar te combineren. Het vinden van deze juiste combinaties kan een grote toevoeging zijn voor je theebeleving en paasweekend!

Het grootste geheim is om zoveel mogelijk paaseitjes met verschillende theeën te combineren. Zo kom je er vervolgens zelf achter waar jouw favoriete combinatie ligt. We hebben een aantal tips om je een beetje op weg te helpen.

Pure chocolade

Zo is onze Londen Earl Grey een perfecte combinatie met een puur chocolade eitje. Deze twee smaken versterken elkaar en zorgen voor een heerlijke smaakcombinatie. Zorg er wel voor dat het cacao percentage van de pure chocolade weer niet te hoog is, in dat geval zou het ervoor kunnen zorgen dat de smaken in combinatie met elkaar te veel worden.

Melk chocolade

Een andere heerlijke combinatie is onze Himalaya witte thee. Deze is hemels in combinatie met een melkchocolade eitje. De witte thee en de melkchocolade zorgen voor een overheerlijke smaaksensatie.

Witte chocolade

Een combinatie die gedurfd, maar heerlijk is, is onze Gemberthee met kurkuma met een wit chocolade eitje. De smaak van gember smaakt verrassend goed bij witte chocolade.


Smaken verschillen natuurlijk, daarom is het vooral belangrijk om zelf te experimenteren met onze theeën en de verschillende soorten chocolade. Dit paasweekend biedt daar een ideale mogelijkheid voor, en geeft je gelijk het excuus om zoveel mogelijk paaseitjes te eten 😉.

Fijn paasweekend gewenst!