Waar is thee allemaal goed voor?

Thee zorgt voor ontspanning, maar er zijn meer dingen waar thee goed voor is waarvan je het niet zult verwachten en nog niet wist. Net als veel groenten, fruit, volkoren graanproducten en koffie bevatten groene en zwarte theeën veel antioxidanten.

Antioxidanten

Antioxidanten beschermen tegen schadelijke stoffen in bijvoorbeeld, rook, zonlicht en voeding. Voor een goede hydratatie is het noodzakelijk om 1,5 liter water per dag te drinken. Dat is voor vele lastig te behalen, maar met een paar grote koppen thee kom je er zo aan.
Goede hydratatie heeft een positieve werking op de huid. Veel stoffen die in antioxidanten zitten zorgen ervoor dat acne of eczeem in de loop van de tijd zal verminderen of zelfs verdwijnen. Daarvoor kun je het beste voor witte thee kiezen, want die bevat namelijk veel elastine en collageen en deze stoffen zorgen ervoor dat de huid elastisch en beschermd blijft.

Weerstand

Ook helpt groene thee bij het versterken van de weerstand. Als je met de thee gorgelt kan het zelfs helpen bij het voorkomen van verkoudheid. Wanneer je meerdere koppen zwarte thee drinkt verlaagt de kans op hart- en vaatziekten met 30 procent. Het verlaagt namelijk de kans op verkalking van de slagaders, dat concludeerde onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

Uit Japans onderzoek blijkt dat als je 4 kopjes groene thee per dag drinkt, de kans op het krijgen van een depressie met 44 procent vermindert. Dit komt door het stofje L-theanine. L-theanime heeft een kalmerend effect op de hersenen.

Wil je meer informatie over thee? Schrijf je in voor onze white paper:

Ontdek
Groene thee

Bekijk ons aanbod
social media

Instagram

× Hoe kan ik je helpen?