Thee in andere landen

In Nederland drinken we veel thee, maar hoe zit dat in andere landen. Drinken zij thee net als ons om een momentje rust en voor onszelf te nemen of zijn er speciale gelegenheden of tradities aan verbonden?

China

Thee speelt een zeer nadrukkelijke rol in het dagelijks leven van de Chinezen. Dat is niet gek, China is namelijk de grootste theeproducent ter wereld. Zo is het aanbieden van thee een manier om je te verontschuldigen, dankbaarheid en respect te tonen. Wanneer de jongere generatie thee bereidt voor de oudere generatie straalt dat eerbied uit. Ook op belangrijke gebeurtenis zoals een bruiloft is thee niet weg te denken.

Rusland

Groene en zwarte thee zijn in Rusland erg in trek. Volgens een Russische traditie leggen ze eerst een beetje vruchtenjam op hun tong, om zo het zoet en bitter te laten mengen.

Tibet

In Tibet gebruiken ze theetegels, hier staan vaak afbeeldingen op. De bedoeling is dat je een stukje van de tegel afbreekt en in een kom met warm water doet.

Marokko

De muntthee is erg geliefd in Marokko. Ze nemen groene thee en doen daar muntblaadjes bij in. De muntthee wordt geserveerd in kleine glaasjes en bij het inschenken halen ze de theepot in een beweging heel hoog naar heel laag. Het is de taak van de man om thee te schenken.

Japan

De Japanse theeceremonie, ook cha-no-yu genoemd. De theeceremonie bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om optimaal te kunnen genieten van de thee. De ceremonie is zo geconcentreerd en serieus van aard, dat het een deel is van het belijden van het boeddhisme.

Wil je meer informatie over thee? Schrijf je in voor onze white paper:

Ontdek
Groene thee

Bekijk ons aanbod

instagram feed

× Hoe kan ik je helpen?