Rooibos geen thee?

Rooisbos is officieel geen thee. Sterker nog, een hele hoop theeën die wij drinken zijn geen officiële theeën.  Net als kamillethee, Marokkaanse thee, namiddag melange, sterrenmix en noem het maar op, valt rooibos onder kruidenthee. De reden dat zoveel theeën niet officieel als thee worden gezien is omdat thee maar van 1 plant afkomt.

De echte theeën

Witte thee is de jongste thee. Er zitten nog haartjes op de bladeren en er moet heel voorzichtig met deze thee om worden gegaan omdat deze theebladeren nog erg kwetsbaar zijn. Omdat deze thee nog zo jong is heeft die een iets minder sterke smaak en daarom is het belangrijk om deze thee goed te laten trekken.

Groene thee is ook een jonge thee maar iets minder jong dan de witte thee. De bladeren zijn natuurlijk gewoon groen. Groene thee verliest vaak zijn smaak na ongeveer een jaar.

Zwarte thee wordt in Azië rode thee genoemd omdat het een rode gloed geeft als je het laat trekken. In Europa noemen we het zwarte thee omdat de bladeren zwart zijn. Zwarte thee behoudt zijn smaak meerdere jaren en is sterker van zijn smaak. Zwarte thee bevat meer cafeïne dan groene thee, daarom houden we zoveel van deze thee in de ochtend.

Oolong thee zit tussen groene en zwarte thee in. Oolong thee is een traditionele thee en oolong is Chinees voor zwarte draak. Er wordt gezegd dat deze traditionele Chinese thee goed is voor het hart en diabetes kan voorkomen.

Rooibos zelf komt van de rooibosplant af en kamillethee gewoon van kamille. Dan hebben we nog kruidenmixen zoals namiddag melanges en Marokkaanse thee. Marokkaanse thee bestaat vaak uit munt met groene thee gemengd en soms nog pepermunt bladen. Chai thee is een mix van thee met specerijen. Bijna altijd is dit zwarte thee met sterke specerijen, vaak ook een beetje zoetig. Chai thee wordt vooral veel in India gedronken maar ook op veel andere plekken in Azië. Ook kan deze thee gedronken worden met wat melk omdat de smaken zo goed bij elkaar passen. Om het op deze manier te drinken is onder andere in Engeland erg populair.

Wil je meer informatie ontvangen over thee? Schrijf je in voor onze white paper:

instagram feed

× Hoe kan ik je helpen?