Kamille tegen ontstoken ogen

Zodra je ontstoken ogen hebt zijn er uiteraard medische oplossingen om er vanaf te komen, maar er is gelukkig ook een natuurlijke oplossing die kan helpen zodra een ontsteking begint op te treden. Naast dat kamille thee zacht is voor je keel, kan het helpen bij een beginnende oogontsteking. Let wel goed op! Niet iedereen kan tegen kamille dus test het eerst op je hand om een allergische reactie te voorkomen.

Je hebt voor deze natuurlijke medicatie niet veel nodig, namelijk:

  • Warm water, ongeveer 85 graden Celsius
  • Kamille thee
  • Watten schijfjes of een dun doekje. Gebruik geen normale watten, de losse sliertjes kunnen hiervan in je ogen komen.

Nu je alle spullen hebt ben je al op de helft en hoef je alleen de volgende stappen nog uit te voeren:

  1. Was je handen en gezicht vooraf goed, dat er geen vuil in je ogen komt. Zorg dat de watten pakt die nog niet aangeraakt zijn of een schoon doekje. Omdat we met het oog werken moeten we extra voorzichtig zijn.
  2. Giet het warme water over de kamille thee in een mok, dit hoeft niet veel te zijn een halve mok is goed.
  3. Laat de thee 5-6 minuten trekken, zodat de werkende stoffen van de kamille in het water komen.
  4. Dep de watten schijfjes in het water, maar zorg dat ze niet te nat zijn.
  5. Je kunt nu kiezen om eerst een paar minuten de watjes op je ogen te laten liggen zonder iets te doen, maar je kunt ook van buiten naar binnen werken door zachtjes er op de drukken voor een paar minuten. Zorg dat je dit voorzichtig doet, je oog is heel gevoelig nu.

Dat was het! In de meeste gevallen zal de ontsteking afnemen. Je kunt dit proces ook een aantal dagen herhalen als de ontsteking aanwezig blijft. Iedereen kan deze methode toepassen, behalve als je een allergie of in het algemeen heel gevoelig bent voor oog producten.

Kamillethee bestellen?

Kamille is vooral bekend door zijn helpende effect bij het verlichte van ontsteking en het kalmerende effect. Onze natuurlijk gegroeide Kamille heeft een natuurlijk aantal antioxidanten en flavonoïden.

Je ontvangt 100 gram. Dit staat gelijk aan 50 koppen overheerlijke kamillethee.

Toch liever andere losse thee bestellen? Klik hier voor ons gehele assortiment theeën. 

× Hoe kan ik je helpen?